Belépés
Webmail
E-mail cím:Jelszó:Statisztika
  • Látogatottság:1,182,184
  • Egyedi látogatók:31,660

Bürokrácia költségei

Gondoltam csak egy műszaki vizsga. Négy éves lett Lia, a motorom. Bejelentettem, felkészítettem és kora reggel odaálltam a vizsgaállomásra. Reméltem pikk-pakk végzek, hisz a motor teljesen tökéletes állapotban van. Anyagilag sem csőd, 7500 Ft körül. Már lélekben készültem haza, amikor szóltak, van kicsi probléma.
Na és akkor innen; nem stimmel a forgalmiban a típus és a motorszám. ??? Nem is értettem hisz mikor megvásároltam, volt eredetiségvizsgán is és az okmányirodában is. A rendszerben lévő adatok nem tartalmazták a Factory altípus nevet, viszont a motorszámba beleírták a gyárat és a blokk típusát! Komolyan nem értem. És nem kaptam műszakit.
Mindez 12540 forintomba került, mert (újra) ki kellet cserélni a forgalmit és a tözskönyvet. Másnak a hibáját megint a kis ember fizeti meg. Így került a műszakim 7500 helyett 20040 forintba! És az időmről nem is beszélve, mire sikerült mindezt elintézni.
És ami a legérthetetlenebb és felháborítóbb; az Okmányirodában lévő adatbázisban megegyeznek az adatok, a Közlekedés Felügyeletében nem.
A KÉRDÉSEK! MIÉRT VAN KÉT KÜLÖNBÖZŐ RENDSZER UGYAN ARRA A NYILVÁNTARTÁSRA? KI EZÉRT A FELELŐS? MIÉRT NEKÜNK KELL EZÉRT IS FIZETNÜNK?
Felháborító és undorító ami itt megy. De persze el ne felejetsem, magyar hozzáállás kell, az én anyámat hogy telik fiatal motorra. (Még ha a banké is a nagy része.)